IFK Västerås

IFK Västerås bildades år 1898. Föreningen är verksam i Västerås i Västmanland, där den för närvarande har fyra olika sektioner: fotboll, konståkning, skidåkning och bowling. Föreningen har även en vilande hockeysektion. Om ditt barn ska börja spela någon av dessa sporter, i Västerås eller i någon annan idrottsförening i landet, måste de sannolikt ha en hel uppsättning nya träningskläder som passar för sportens förutsättningar. Du hittar barnkläder för alla tillfällen, till träning som till vardags, på kidsbrandstore.se.

sarah-hecken-84391_960_720IFK Västerås har för tillfället inte några stora idrottsprofiler hemmahörande hos sig. Däremot har klubbens herrlag i fotboll historiskt varit mer framgångsrikt än det är idag, då laget vid två tillfällen (säsongen 1924/1925 och mellan 1977 och 1987) spelat i Division I.

Både konståkningssektionen och fotbollssektionen av IFK Västerås har sitt hem på Rocklunda IP i Västerås. Rocklunda IP är den största sammanhängande idrottsanläggningen i Sverige, och här finns bland annat en hockeyarena, ytterligare en ishall, en utomhusisbana, en bandyarena, en utomhusbandyplan, en fotbollsplan, en fotbollsstadio, ett ridhus, hallar för bland annat bowling, squash, tennis och gymnastik samt nära anslutning till motionsspår. Sammanlagt är Rocklunda-området ungefär 100 000 kvadratmeter stort. Med alla dessa anläggningar är självklart IFK Västerås inte den enda idrottsföreningen som tränar på Rocklunda – de har också sällskap av bland annat Västerås SK Fotboll, Västerås HF, Gideonsbergs IF och Tillberga IK Bandy.