Asiatisk kampsport

Har du funderat på att börja träna kampsport? Då är du inte ensam. I Sverige har intresset för kampsport och självförsvar ökat stort de senaste åren. Många börjar träna för att teknikerna inom kampsport verkar intressanta eller för att tävlingarna lockar, men också för att den fysiska träningen ger både styrka, kondition och vighet. Det är en bra allround-träning med andra ord. I Sverige kan du träna många olika former av budo och kampsport och det kan kanske vara svårt att veta vilken typ av kampsport du ska välja. Utgå från vilken typ av träning du vill ha, vill du ha en mjukare form eller riktigt hård träning? Vill du inkludera träning med sparkar och slag, eller vill du hellre träna på självförsvar?

Kampsport populärt i Sverige

Det blir Allt populärare med kampsport i Sverige. På endast 6 år har Svenska Budo och Kampsportsförbundet ökat sitt medlemsantal med hela 50 procent. Det gör att kampsporten är den snabbaste växande träningsformen i landet. Den främsta ökningen kan man se i barngrupper, men många vänder sig också numera till kampsporten för att bättre kunna försvara sig i utsatta situationer. Den första budosporten som kom till Sverige var jujutsu år 1907 medan judo, karate, aikido och kendo kom ett femtiotal år senare. Idag finns det dojo i nästintill alla svenska städer. En annan aspekt av de asiatiska kampsporterna är att de bland annat innehåller värdegrunder och är fostrande till skillnad från de västerländska. Kampsporten har också förts över från generation till generation och har på så vis också en historik som kan vara tilltalande. Lägg därtill påverkan av stjärnor som Bruce Lee och det blir lättare att förstå populariteten i asiatiska kampsporter.

Träna kampsport utomlands

Asiatiska kampsporter i Sverige följer alltid asiatiska traditioner, men om du söker den riktigt genuina känslan kan det vara läge att flytta din träning utomlands. Du kanske redan har tränat och tävlat kampsport i Sverige under flertalet år och vill prova något nytt? Då kan det vara läge att ta din träning till något av de asiatiska länderna. Varför inte flytta till Singapore som är ett land där kampsporten har en helt annan seriositet över sig än i exempelvis Sverige? Där tog bland annat tävlingen IMMAF Asian Open Championship plats under 2017 och landet är fyllt av träningsställen som har gjort sig ett gott namn inom kampsporten. Annars finns alltid möjligheten att åka på träningsläger eller varför inte besöka en närliggande dojo på din semester? Det blir garanterat en träningsupplevelse utöver det vanliga.